ART DIRECTORS CLUB NEW YORK U NOVOM SADU

-IZLOŽBA NAGRAĐENIH RADOVA JUBILARNE 90. IZLOŽBE ART DIRECTORS CLUB NEW YORK  I 9. IZLOŽBE ADC YOUNG GUNS-

Galerija ITD sa ponosom najavljuje svetski događaj vizuelnih komunikacija, prestižnu jubilarnu 90. međunarodnu izložbu dizajna ART DIRECTORS CLUB NEW YORK koja će biti predstavljena 26, 27. i 28. aprila u Novom Sadu nizom manifestacija gde će biti prezentovani najbolji radovi kreativnih profesionalaca i mladih iz celog sveta u oblasti grafičkog dizajna, advertajzinga, ambalaže, fotografije i ilustracije.

Nakon njujorške premijere najboljih nagrađenih radova u 2011. godini u kategoriji afirmisanih dizajnera kao i mladih snaga do tridesete godine života pod nazivom YOUNG GUNS, izložba putuje u najznačanije svetske i evropske prestonice kulture, a ovdašnja publika će, među retkima u svetu, treću godinu za redom imati priliku da vidi najviše domete svetskog dizajna i advertajzinga.

Izložbu realizuje Galerija ITD (Institut za transfuziju dizajna), ovlašćeni predstavnik ADC za Srbiju u saradnji sa Kulturnim centrom Novog Sada i Muzejem savremene umetnosti Vojvodine uz podršku Sekretarijata za kulturu Vlade AP Vojvodine i Uprave za kulturu Grada Novog Sada.

Svetski događaj vizuelnih komunikacija, u sklopu obeležavanja Svetskog dana grafičkog dizajna, odvijaće se na 4 lokacije u Novom Sadu:

 

1. OTVARANJE IZLOŽBE NAGRAĐENIH GRAFIČKIH RADOVA MLADIH AUTORA – 9th ADC YOUNG GUNS EXHIBITION – KULTURNI CENTAR NOVOG SADA, SALON TRIBINE MLADIH

VREME: Četvrtak, 26. april 2012. godine u 19 časova
Izložba u Kulturnom centru Novog Sada biće otvorena do 10. maja 2012. godine.

 

2. PROJEKCIJA NAGRAĐENIH VIDEO SPOTOVA, KLIPOVA I VIDEO ARTA MLADIH AUTORA – 9th ADC YOUNG GUNS EXHIBITION – MUZEJ SAVREMENE UMETNOSTI VOJVODINE, KINO SALA

VREME: Četvrtak, 26. april 2012. godine u 20.30 časova, Dunavska 37
Projekcije video arta u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine će se odvijati prema sledećem programu:

Četvrtak, 26. april 2012: 20.30-22 časa.
Petak, 27. april 2012: 18-21 čas.

 

3. CENTRALNA MANIFESTACIJA: OTVARANJE IZLOŽBE NAGRAĐENIH GRAFIČKIH RADOVA ADC NEW YORK U OBLASTI ADVERTAJZINGA – ADC 90th TRAVELLING EXHIBITIONGALERIJA INSTITUT ZA TRANSFUZIJU DIZAJNA NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI

VREME: Petak, 27. april 2012. godine (Svetski dan grafičkog dizajna), 20 časova

Otvaranju izložbe prisustvovaće zvanični predstavnik ADC NEW YORK za Jugoistočnu Evropu, svetski priznati umetnik prof. Eduard Čehovin.

Prisutnima će se obratiti g. Igor Pavličić, gradonačelnik Novog Sada.

Izložbu će otvoriti Milorad Đurić, pokrajinski  sekretar za kulturu i javno informisanje AP Vojvodine.

Događaj će svojim muzičkim znakom upotpuniti Prkos Drumski.

Izložba u Galeriji ITD biće otvorena do 15. oktobra 2012. godine.

 

4.UMETNIČKA KREATIVNA AKCIJA/PERFORMANS “ZEBRA” EDUARDA ČEHOVINA

VREMESubota, 28. april u 17 časova, ispred zgrade Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, Dunavska 37

Specijalni gost Galerije ITD i Novog Sada, prof. Eduard Čehovin doniraće Muzeju savremene umetnosti Vojvodine jedan svoj rad, čija će se realizacija obaviti uz prisustvo publike u subotu, 28. aprila u 17 časova na pešačkom prelazu ispred zgrade Muzeja savremene umetnosti Vojvodine.

Ova umetnička donacija ostaje u trajnom vlasništvu Muzeja savremene umetnosti Vojvodine i grada Novog Sada a sve u sklopu obeležavanja Svetskog dana grafičkog dizajna kao čestitka koja se šalje iz Novog Sada svim dizajnerima i grafičarima sveta.

Ulaz na sve manifestacije je slobodan.


Za novinare:
INFORMACIJA O ADC NEW YORK
INFORMACIJA O ADC YOUNG GUNS

Biografija Eduarda Čehovina


ART DIRECTORS CLUB NEW YORK

Art Directors Club New York je vodeća organizacija za integrisane medije i prvi međunarodni kreativni kolektiv osnovan 1920. godine koji okuplja najznačanija imena svetskog dizajna i pruža plodno tle mladim kreativcima iz sfere advertajzinga, dizajna, interaktivnih medija i komunikacija da istražuju svoje mogućnosti u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.

Ovlašćeni predstavnik za ADC za područje Jugoistočne Evrope, prof. Eduard Čehovin iz Slovenije poverio je po treći put realizaciju projekta Galeriji ITD (Institut za transfuziju dizajna) i njenom osnivaču, art direktoru Branislavu Radoševiću, da bude ovlašćeni predstavnik ADC za Srbiju.

Galerija ITD i organizacija ADC imaju istu ideju vodilju a to je da inspirišu i afirmišu kreativnu posebnost i izuzetnost u oblasti vizuelnih komunikacija, ohrabruju studente i mlade profesionalce da se bave dizajnom.

0001
0002
0004
Silwer Award Photo
Student Gold 2